Cuisine / Keginañ

Stages de cuisine traditionnelle Bretonne :

Stajoù keginañ mod ar vro :

 

Les crêpes

Stages d’initiation et de perfectionnemeent :

Après l’accueil de bienvenue, les stagiaires apprennent dans un premier temps à préparer la pâte, blé noir et froment. Ensuite, à raison de deux personnes par « pillig », fabrication des crêpes ! La session se termine par un goûter.
Arrivez les mains dans les poches, repartez avec les crêpes !

  • Jour et heure :
    Initiation le samedi de 14h00 à 17h00
    Perfectionnement le samedi de 10h30 à 13h30
  • Lieu : Villeneuve Ellé à Guidel (c’est là).
  • Contact et Inscription : 06 73 12 27 12
    ou par mail
  • Tarifs :
    Initiation : 20 €
    Perfectionnement : 26 €
  • En 2016 / 2017, initiation :
    Samedi 8 octobre
    Samedi 12 novembre
    Samedi 14 janvier
    Samedi 29 avril.
  • En 2016 / 2017, perfectionnement :
    Samedi 4 mars
  • En 2017 /2018, initiation :
    Samedi 7 octobre
    Samedi 4 novembre.

Krampouezh

Stajoù ewid deskiñ ober hag ewid ober gwelloc’h :

Goude boud bed degemered e mesk ar stajidi hag ar stajiadezed fardañ ar bras da gentañ, ged bleud gwinizh ha gwinizh-du. Goude e ledant hag e poazhant krampouezh àr ar paelonoù, a strolladoù a 2. Ha merenn-enderw da achiv an abadenn !
N’ho po ked ‘maed doned dijabl, ha moned ged krampouezh !

  • An deizioù :
    deskiñ ober d’ar sadorn a 2e00 da 5e00 d’enderw.
    ober gwelloc’h d’ar sadorn a 10e30 da 1e30
  • Ar lec’h : Ar Gêrnewez-Ele, Gwidel. (aze)
  • Moned e darempred ha lakaad e anw :
    06 73 12 27 12 pe dre mel
  • Ar priz :
    Deskiñ ober : 20 €
    Ober gwelloc’h : 26 €
  • E 2016 / 2017, deskiñ ober :
    D’ar Sadorn 8 a-viz Henoal
    D’ar Sadorn 12 a viz Kalañ-Gouiañv
    D’ar Sadorn 14 a viz Genver
    D’ar Sadorn 29 a viz Ebrel.
  • E 2016 / 2017, ober gwelloc’h
    D’ar Sadorn 4 a viz Meurzh.
  • E 2017 / 2018 deskiñ ober :
    D’ar Sadorn 7 a viz Henoal
    D’ar Sadorn 4 a viz Kalañ-Gouiañv.

 

Le Kig-ha-Fars

Spécialité du Léon

Préparation du kig-ha-fars par les stagiaires l’après-midi (légumes, viandes, bouillon, fars), dégustation le soir même sur place lors du dîner organisé par Ar-Un-Dro, dans une ambiance fort sympathique.

  • Date : Samedi 28 janvier 2017 à 14h30 .
  • Lieu : Villeneuve Ellé à Guidel (c’est là).
  • Contact et Inscription : 06 73 12 27 12
  • Tarif : 30 €.
    Le tarif inclut le stage pour une personne, et le dîner pour 2 personnes, boisson comprise.

Kig-ha-Fars

Meuz a Vro-Leon

Farded e vez ar c’hig-ha-fars ged ar stajidi d’enderw (légumaj, meur a sort kig, soubenn, fars), debred e vez da noz er mem lec’h en arbenn d’ar goan aozed ged Ar-Un-Dro, ged bourrabted.

  • An deiz :
    d’ar sadorn 28 a viz-Genver da 2e hanter d’enderw.
  • Ar lec’h : Ar Gêrnewez-Ele, Gwidel. (aze)
  • Moned e darempred ha lakaad e anw :
    06 73 12 27 12
  • Ar priz : 30 €
    Ar staj ewid un den hag ar pred ewid 2 zen zo konted a-barzh ar priz.